Tako so se imeli na koncertu Darje Gajšek

Koncert Darje Gajšek je postregel mnogo ganljivih trenutkov in prinesel dokaz, da se Darja več kot odlično počuti na odru kot pevka ne samo kot voditeljica.

V nedeljo 26. marca, dan po materinskem dnevu, se je v Poljčanah pelo in igralo. Darja Gajšek je skupaj s svojimi glasbenimi prijatelji pričarala krasen nedeljski večer, prepleten z odlično slovensko glasbo. Na koncertu je bilo moč slišati veliko slovenskih zimzelenih melodij, ki so obiskovalce pozvale k prepevanju.

Ob Darji so na odru stali tudi Modrijani, Poskočni muzikanti, Klapa Skala, ansambel Lunca, MPZ OŠ Poljčane in plesalci plesnega kluba LARA.

Pesmi, so nas miselno popeljale po življenjskih trenutkih in poskrbele tudi za kakšno solzo med obiskovalci. Ob vseh lepih glasbenih presenečenjih, pa je za največje presenečenje poskrbela prav Darja, ki se je na “svoj” način zahvalila svojim staršem za vso podporo. Skupaj z Modrijani in Martinom Juhartom je za mamo in očeta zaigrala na očetovo diatonično harmoniko pesem Čreda v galopu, ki je v njihovi družini najljubša narodna in kot je dejala na koncertu ne manjka na nobenem praznovanju.

“Čeprav je bila organizacija koncerta težka. Imeti vse pod nadzorom, razmišljati o najbolj osnovnih stvareh: od nakupa vode za izvajalce, do postavitve odra, priprave stolov, vseh papirjev, da so stvari na dan koncerta “štimale”, mi je na trenutke morda že pobralo vitalno energijo. Ampak ko sem stopila v dvorano, začela peti in se prepustila energiji glasbe je bilo neopisljivo lepo. Počutila sem se, kot da sem stopila v neko drugo astralno raven in res brezmejno uživala. Uživala tako zelo, da sem si kar na odru obljubila, da prihodnje leto koncert zagotovo ponovim.” je še dodala Darja ob koncu dve in pol urnega druženja. (Foto Peter Kitak)