KAJ NAS ČAKA? Je res pred vrati novo popolno zaprtje države?

Včeraj smo v Sloveniji ob 7515 testiranjih potrdili 2217 novih primerov okužbe s koronavirusom. Pozitivnih je bilo tako kar 29,5 odstotkov testiranj, je sporočil zdravstveni minister Tomaž Gantar. “Okužen je vsak 22., potrebe po posteljah naraščajo, zaposleni so izčrpani, med zdravstvenimi delavci je veliko okuženih,” ob tem dodaja minister, ki predlaga zaostritev ukrepov.

Minister za zdravje Tomaž Gantar, ki je podatke najnovejše podatke objavil na Twitterju, se je ob tem vprašal, ali še kdo dvomi, da zaostritve ukrepov niso nujne. “Za zdravje ljudi gre,” je dodal. Torkov prirast okužb je tretji najvišji doslej. Največ primerov je bilo potrjenih 27. oktobra, ko so epidemiologi odkrili 2610 okužb, dan pozneje so jih potrdili 2491.

Gantar se je v preteklih dneh zavzel za dodatne zaostritve ukrepov nenujnih dejavnosti – podobno kot je to veljalo spomladi, bi ustavil tudi javni promet in zaprl večino trgovin. “Sproščanje ukrepov bi bilo glede na trenutno stanje prehitro. Žal mi je za vse tiste, ki imajo zaradi ukrepov težave, vendar so žal nujni. Tega ne počnemo le v Sloveniji,” je pojasnil minister Gantar.

Kaj pa vi menite?

Bi bil potreben ponoven Lock down?